Βραχυκύκλωμα στην καλωδίωση του Rosberg

Η Mercedes ανακάλυψε την αιτία της εγκατάλειψης του Γερμανού στη Σιγκαπούρη

Ο Nico Rosberg στάθηκε εξαιρετικά άτυχος στο Grand Prix Σιγκαπούρης όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από πρόβλημα στην καλωδίωση του τιμονιού του. Ο Γερμανός είδε τον Lewis Hamilton να νικά και να περνά μπροστά στο πρωτάθλημα.

Η Mercedes μετά από έρευνα που έκανε ανακάλυψε ότι το πρόβλημα στην καλωδίωση προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα. Σύμφωνα με την ανάλυση που έκαναν οι άνθρωποι της ομάδας το βραχυκύκλωμα προκλήθηκε από κάποιο ουσία που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συντήρησης πριν το 3ήμερο στη Marina Bay. Ο Rosberg στάθηκε πολύ άτυχος καθώς αυτό το πρόβλημα στο τιμόνι θα μπορούσε να παρουσιαστεί σε κάποια από τις άλλες περιόδους του Grand Prix, παρόλα αυτά το πρόβλημα έκανε την εμφάνισή του την ώρα που μπήκε στο μονοθέσιο για τον αγώνα.

Η Mercedes χρησιμοποιεί τον ίδιο σχεδιασμό καλωδίωσης στην κολόνα του τιμονιού αλλά και τις ίδιες διαδικασίες συντήρησης από το 2008 χωρίς να έχει το παραμικρό πρόβλημα. Η Mercedes πρόκειται να χρησιμοποιήσει εντελώς νέα εξαρτήματα για τους τελευταίους 5 αγώνες που απομένουν καθώς δεν θέλει να ρισκάρει το παραμικρό.

Σχόλια

Σχόλια