Ανησυχία για τους κανονισμούς των κινητήρων

Η αλλαγή των κανονισμών στους κινητήρες ίσως ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, δηλώνει ο Wolff

Τον τελευταίο καιρό γίνεται αρκετή συζήτηση για το πως πρέπει να κινηθεί η F1 με τους κανονισμούς γύρω από τους κινητήρες. Η Ferrari πιέζει για «ξεπάγωμα» των κινητήρων και περιορισμένες αλλαγές κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά η Mercedes φοβάται ότι κάτι τέτοιο θα… ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Marco Mattiacci, ήταν αυτός που ξεκίνησε πρώτος ζητώντας από την FIA να γίνει λίγο πιο ελαστική με τους κανονισμούς, στη συνέχεια στο ίδιο στρατόπεδο παρατάχθηκε κι η Renault. Η Mercedes δέχθηκε την πρόκληση αλλά όπως και τότε (σχετικό άρθρο) έτσι και τώρα ο Toto Wolff μιλά για πιθανότητα αύξησης του κόστους.

Η κατάσταση είναι δύσκολη. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε σταθερότητα στους κανονισμούς. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα (σ.σ. το ξεπάγωμα των κινητήρων) διότι θα ανέβει σημαντικά το κόστος. Επίσης, πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα έχουν τις ίδιες προδιαγραφές; Κάτι τέτοιο θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.

Ο Cyril Abiteboul, αγωνιστικός διευθυντής της Renault, ανησυχεί για το ίδιο πράγμα, για το κόστος. Επίσης δεν είναι απόλυτα σίγουρος αν μια αλλαγή στους κανονισμούς θα τους βοηθήσει ή θα τους φέρει σε χειρότερη θέση…

Δεν θέλουμε να ανεβάσουμε πολύ το κόστος της επένδυσης στις τεχνολογίες του κινητήρα. Θεωρώ ότι πρέπει να βρεθούν, όσο πιο γρήγορα γίνεται, οι κανονισμοί που θα κλείσουν την ψαλίδα απόδοσης μεταξύ των κινητήρων. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να ξοδέψουμε μια περιουσία. Η Mercedes κάποια στιγμή θα φτάσει στο μέγιστο όριο και θα σταματήσει να εξελίσσεται. Τότε θα μπορέσουμε να τη φτάσουμε. Όμως δεν γνωρίζω πόσο μακριά είναι αυτό το όριο. Μπορεί ακόμα και η αλλαγή στους κανονισμούς να μας φέρει σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι βρισκόμαστε τώρα.

Σχόλια

Σχόλια