Στις 8 Δεκεμβρίου το νέο… όπλο της Nissan για το WEC

Οι Ιάπωνες επιστρέφουν το 2015 στη μεγάλη κατηγορία του WEC και ξεκινούν τις δοκιμές

Το 2015 το WEC μεγαλώνει. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA θα έχει άλλον έναν μεγάλο κατασκευαστή στη μεγάλη κατηγορία. Η Nissan επιστρέφει και μάλιστα με επιθετική στρατηγική. Οι Ιάπωνες πρόκειται να παρουσιάσουν το νέο τους «όπλο» στη Φλόριντα στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Daren Cox, επικεφαλής του τμήματος marketing και πωλήσεων της Nismo, ανακοίνωσε ότι το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί στη Φλόριντα και θα κάνει τους πρώτους επίσημους γύρους στο ευρύ κοινό. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δοκιμές του LMP1-H οι οποίες θα είναι άκρως μυστικές και θα λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις της Nissan στις ΗΠΑ.

Όσον αναφορά τους οδηγούς τα πρώτα νέα φαίνεται πως θα έρθουν στον αγώνα του WEC στο Fuji στις 12 Οκτωβρίου. Ο Cox πρόσθεσε ότι μέσα στις επιλογές τους για οδηγούς είναι σίγουρα οδηγοί της GT Academy καθώς και οδηγοί της Nissan από το Ιαπωνικό πρωτάθλημα Super GT.

Η Nissan προγραμματίζει να τρέξει σε όλους τους αγώνες του WEC το 2015 με δύο LMP1 , ενώ για το Le Mans σκοπεύει να παρατάξει και ένα ακόμα LMP1.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια