Οι ομάδες της Mercedes δεν θέλουν το «ξεπάγωμα» των κινητήρων

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η Mercedes συμφώνησε στην πρόταση των Ferrari και Renault για αλλαγή στους κανονισμούς των κινητήρων. Οι Marco Mattiacci, επικεφαλής της Ferrari, και Cyril Abiteboul, αγωνιστικός διευθυντής της Renault, ζητούσαν να χαλαρώσουν οι κανονισμοί με το πάγωμα των κινητήρων. Συγκεκριμένα προτείνουν να επιτρέπονται μερικές αλλαγές μέσα στη χρονιά, και όχι μόνο στην αρχή πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όπως ισχύει τώρα. Η Mercedes παρά το ότι έχει το προβάδισμα δήλωσε ότι δέχονται την πρόκληση αλλά έκανε σαφές ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για το πόσο ελευθερία θα υπάρχει, διότι το κόστος θα εκτοξευθεί στα ουράνια.

Όμως στις ομάδες που έχουν κινητήρες της Mercedes, φαίνεται πως δεν άρεσε και πολύ αυτή η ιδέα. Η Claire Williams συγκεκριμένα δήλωσε:

Πρέπει να ξεκινήσεις τη χρονιά με το μονοθέσιο που έχεις. Αν δεν έχουν κάνει καλή δουλειά γιατί θα πρέπει να αλλάξουν οι κανονισμοί;

Οι ομάδες κατά τη διάρκεια του χειμώνα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα του 2015 θα μπορέσουν να κάνουν πολλές αλλαγές, συγκεκριμένα επιτρέπεται να αλλάξουν το 48% του κινητήρα. Οι συζητήσεις για πιθανή αλλαγή των κανονισμών θα συνεχιστούν αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις ομάδες.

Σχόλια

Σχόλια