Τα πρώτα ερωτηματικά για την επικοινωνία ομάδας-οδηγού

Η McLaren θεωρεί ότι η RBR παρενέβη τους νέους κανονισμούς

Μετά το Grand Prix της Σιγκαπούρης υπήρξαν απορίες για ορισμένα μηνύματα ομάδων στους οδηγούς τους. Η McLaren συγκεκριμένα θεωρεί ότι η Red Bull Racing έστειλε κωδικοποιημένα μηνύματα στον Daniel Ricciardo ώστε να τον βοηθήσει να τερματίσει στο βάθρο. Ο Αυστραλός αντιμετώπιζε προβλήματα με τις μπαταρίες της RB10 και η RBR του είπε μέσω ασυρμάτου να αποφεύγει τα κερμπ στις εξόδους των στροφών διότι δημιουργούσαν μεγαλύτερη ζημιά στις μπαταρίες. Όμως η FIA επιβεβαιώνει ότι τα μηνύματα της RBR ήταν εντός κανονισμών.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, δήλωσε:

Πιστεύω ότι η RBR χρησιμοποίησε κωδικοποιημένα μηνύματα με τον Ricciardo. Είναι στο χέρι της FIA να το ερευνήσει. Ήταν περίεργο μήνυμα. Την πρώτη φορά είπαμε ΟΚ, όμως το να γίνει 2 και 3 φορές είναι περίεργο.

Ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner, δηλώνει ότι είχαν ενημερώσει τον Charlie Whiting για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν με το μονοθέσιο του Ricciardo.

Μιλήσαμε με τον Charlie και τον ενημερώσαμε ότι ο Daniel είχε προβλήματα αξιοπιστίας. Γι’ αυτό τον λόγο του είπαμε να μείνει μακριά από τα κερμπ. Κάθε πέρασμα δημιουργούσε ζημιά στην μπαταρία. Νομίζω ότι είναι λογικό να τον ενημερώσουμε, ακόμα όλοι προσπαθούμε να βρούμε μια σωστή ισορροπία με τον περιορισμό στην επικοινωνία.

Σχόλια

Σχόλια