Ο ανυπόμονος Hamilton ξάφνιασε τον Vettel

Ο Sebastian Vettel ξαφνιάστηκε με την κίνηση του Lewis Hamilton στους τελευταίους γύρος όταν ο Βρετανός βρέθηκε στη 2η θέση μετά το pitstop. Ο Hamilton πέρασε τον Vettel στο DRS αλλά το σημείο που επέλεξε ήταν λίγο περίεργο καθώς είχε όλη την ταχύτητα να τον περάσει στα φρένα για τη στροφή που ακολουθούσε. Ο Γερμανός δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό να παλέψει μαζί του γιατί δεν είχε την ταχύτητα να τον κρατήσει πίσω του.

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς ήθελε να κάνει όταν πήγε να με προσπεράσει. Του έδωσα όλο το χώρο για να με περάσει στην εσωτερική της επόμενης στροφής αλλά φαίνεται πως ανυπομονούσε να βρεθεί στην κορυφή. Χρειάστηκε να κόψω ταχύτητα και να τον αφήσω να περάσει. Δεν υπήρχε λόγος να παλέψω. Η 2η θέση ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε. Είχαμε τα πιο φθαρμένα ελαστικά στο τελευταίο stint και η διαχείριση ήταν πολύ δύσκολη.

Ο Hamilton δήλωσε:

Η διαφορά ήταν πολύ μικρή. Ίσως να έπρεπε να τον περάσω σε κάποιο άλλο σημείο αλλά ευτυχώς ο Seb ήταν πολύ δίκαιος. Χρειάστηκε να πάω όσο πια μακριά γινόταν με τα πολύ μαλακά ελαστικά καθώς χρειαζόμουν 27 δευτερόλεπτα για να ξαναβγώ πρώτος. Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας μου δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα. Ευτυχώς όμως τα πράγματα πήγαν καλά.


Σχόλια

Σχόλια