Νέος diesel για την BMW Σειρά 2

  Το πιο σπορ όχημα της μικρής κατηγορίας - τώρα με αποδοτικότερο κινητήρα diesel

  Δελτίο Τϋπου

  Η BMW Σειρά 2 Coupe είναι αναμφισβήτητα μία συναρπαστική σπορ πρόταση στη μικρή κατηγορία με βέλτιστα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων. Το σπορ δίθυρο μοντέλο ανεβάζει και πάλι τον πήχη στον τομέα της απόδοσης. Με το νέο τετρακύλινδρο diesel και το προαιρετικό 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic, η BMW 220d Coupe εντυπωσιάζει ολοκληρώνοντας την κούρσα 0 – 100 km/h σε 7 δευτερόλεπτα με εκπομπές CO2 κάτω από 100 g.

  Ο δίλιτρος diesel είναι μέλος της νέας οικογένειας κινητήρων του BMW Group. Βασίζεται στην τελευταία έκδοση της τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo, ενώ αποδίδει μέγιστη ισχύ 140 kW/190 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm. Στη BMW 220d Coupe συνδυάζεται επίσης με κιβώτια νέας φιλοσοφίας. Αποτέλεσμα: με το στάνταρ 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το δίθυρο πετυχαίνει μέση κατανάλωση 4,4 – 4,1 lit/100 km και εκπομπές CO2 115 – 107 grams / km. Με το 8-τάχυτο Steptronic, οι αντίστοιχες τιμές είναι 4,1 – 3,8 lit/107 και 99 grams (στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, ανάλογα με τη διάσταση ελαστικού). Αυτό μεταφράζεται σε μείωση της κατανάλωσης μέχρι 0,4 lit/100 km και των εκπομπών CO2 μέχρι 12 g/km.

  Ελαφρύτερος, ισχυρότερος, αποδοτικότερος, πιο πολιτισμένος: Ο νέος τετρακύλινδρος diesel με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo.
  Η τελευταία γενιά τετρακύλινδρων diesel BMW πέρα από τη βελτιστοποιημένη απόδοση προσφέρει πολλά ακόμα πλεονεκτήματα σε συνάρτηση με τη φιλοσοφία BMW EfficientDynamics. Συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση, ο κινητήρας της BMW 220d Coupe είναι ισχυρότερος κατά 5 kW με μέγιστη ροπή +20 Nm. Επιπλέον, το βάρος του έχει μειωθεί κατά δύο κιλά περίπου. Πρόοδος έχει επιτευχθεί και στον τομέα της ακουστικής άνεσης και τη λειτουργία επανεκκίνησης μέσω Auto Start Stop.

  Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του νέου τετρακύλινδρου diesel είναι ο αλουμινένιος στροφαλοθάλαμος που περιλαμβάνει κουζινέτα θερμικής έδρασης για μείωση των συντελεστών εσωτερικών τριβών, ενσωματωμένους αντικραδασμικούς άξονες, βελτιωμένη θερμοδυναμική, αντλία λαδιού ελεγχόμενη μέσω χαρτογράφησης και υπερτροφοδότη βελτιστοποιημένης απόδοσης με μεταβλητή γεωμετρία εισαγωγής. Ομοίως βελτιστοποιημένο σύστημα Άμεσου Ψεκασμού καυσίμου Common Rail χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά μπεκ που εγγυώνται μία εξαιρετικά ακριβή αναλογία καυσίμου χάρη στη μέγιστη πίεση ψεκασμού των 2000 bar.

  Νέες βελτιώσεις στην απόδοση με το νέο 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και πιο εξελιγμένο 8-τάχυτο Steptronic.
  Η νέα γενιά του τετρακύλινδρου της BMW 220d Coupe συμπίπτει με το λανσάρισμα ενός νέου μηχανικού 6-τάχυτου κιβωτίου και του εξελιγμένου, προαιρετικού 8-τάχυτου Steptronic, αμφοτέρων πλήρως προσαρμοσμένων στα χαρακτηριστικά επιδόσεων του κινητήρα. Το νέο μηχανικό κιβώτιο της BMW 220d Coupe προσφέρει έλεγχο ισχύος σε όλο το εύρος στροφών, βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά δυναμικής επιτάχυνσης καθώς και την άνεση στις αλλαγές σχέσεων. Κατά τη διαδικασία αλλαγών και με τη βοήθεια του αισθητήρα του επιλογέα σχέσεων, οι στροφές του κινητήρα και του πρωτεύοντα άξονα συγχρονίζονται με αποτέλεσμα την ομαλή λειτουργία του συμπλέκτη. Η τελευταία έκδοση του 8-τάχυτου Steptronic προσφέρει ακόμα ευρύτερη κλιμάκωση, βελτιστοποιημένη εσωτερική απόδοση, καλύτερο έλεγχο μετάδοσης και νέο αποσβεστήρα κραδασμών. Αυτό μεταφράζεται σε βελτιωμένη ακουστική και οδηγική άνεση, ταχύτερες αλλαγές αλλά και μειωμένη κατανάλωση.

  Σε συνδυασμό και με τις δύο εκδόσεις κιβωτίων, η αυξημένη ισχύς και ροπή του νέου diesel απογειώνει τις επιδόσεις και την επιτάχυνση της BMW 220d Coupe. Η επιτάχυνση 0-100 km/h είναι βελτιωμένη κατά 0,1 δευτ. στα 7,1 δευτ. (μηχανικό 6-τάχυτο κιβώτιο) και 7,0 δευτ. (8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic) αντίστοιχα. Με την αύξηση της κινητήριας ισχύος το μέγιστο φορτίο τρέιλερ της BMW 220d Coupe έχει αυξηθεί κατά 300 kg, στα 1.500 kg.

  Σχόλια

  Σχόλια