Όντως πλησίασε η RBR την Mercedes;

Η Παρασκευή στη Σιγκαπούρη έδειξε ότι η διαφορά μειώθηκε αλλά μάλλον η εικόνα δεν είναι τόσο καθαρή

Η Red Bull ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα στη Σιγκαπούρη 3 δέκατα πίσω από την Mercedes δείχνοντας πως η διαφορά έχει μειωθεί. Έχει μειωθεί πραγματικά όμως; Ο Daniel Ricciardo πιστεύει ότι αν αυτή είναι η πραγματική διαφορά από τα «ασημί βέλη» τότε μπορούν να πιέσουν.

Ο ρυθμός μας δείχνει καλός αλλά νοιώθω ότι έχουμε λίγα ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Νομίζω ότι αν στη Mercedes πάρουν τα μέγιστα θα είναι μισό δευτερόλεπτο μπροστά. Αν όμως η πραγματική διαφορά είναι 3 δέκατα τότε νομίζω ότι μπορούμε να τους φτάσουμε.

Όπως είπε ο Αυστραλός έχουν περιθώρια βελτίωσης, ο Sebastian Vettel, δεν κατάφερε να γράψει πολλά χιλιόμετρα σήμερα κι έτσι δεν έδωσε πολλά δεδομένα στην ομάδα. Όμως η αίσθηση που πήρε από την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli ήταν καλή. Σίγουρα οι «ταύροι» θα βρουν κι άλλα δέκατα αύριο.

Όμως τι γίνεται στην άλλη μεριά; Ο γρήγορος γύρος του Lewis Hamilton δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν και ιδιαίτερα καθαρός. Η W05 είχε αρκετή υποστροφή στην είσοδο και στην έξοδο δεν καθόταν καλά στην πίστα. Ο Βρετανός μετά το FP2 είπε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την ισορροπία του μονοθεσίου του. Άρα; έχει κι άλλα να δώσει αύριο; Σίγουρα!

Ο Hamilton δήλωσε:

Μετά τις αλλαγές που κάναμε μετά το FP1 η ισορροπία δεν ήταν καλή. Νομίζω ότι χάσαμε λίγο σε θέμα απόδοσης και πρέπει να το αναλύσουμε. Τα μεγάλα stint ήταν εντάξει αλλά με την κίνηση δεν κατάφερα να πάρω καθαρή εικόνα. Η pole είναι σημαντική εδώ κι αυτός είναι ο στόχος μου γι’ αύριο. Ο Nico, η Ferrari και η Red Bull έδειξαν να είναι γρήγοροι αλλά νοιώθω καλά και είμαι επικεντρωμένος στη δουλειά μου.

Όσον αφορά για τον Nico Rosberg δεν είδαμε τι μπορεί να κάνει με την πολύ μαλακή γόμα και είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αν σκεφτούμε ότι ήταν κατά 1 δευτερόλεπτο ταχύτερος του Hamilton με την μαλακή γόμα στο FP2 τότε ίσως ο Γερμανός έχει την pole στο τσεπάκι αύριο. Όμως θα πρέπει να πάρουμε σοβαρά υπόψη ότι ο Hamilton δεν είχε την ισορροπία που ήθελε, οπότε η διαφορά μεταξύ τους μάλλον είναι πλασματική. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει αύριο.

O Rosberg δήλωσε:

Το μονοθέσιο μου δίνει καλή αίσθηση. Είναι κρίμα που αναγκάστηκαν να διακόψω τον γρήγορο γύρο μου λόγω της κόκκινης σημαίας. Μετά από αυτό αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στα μεγάλα stint με περισσότερο καύσιμο ώστε να προετοιμαστούμε για τον αγώνα. Η φθορά στα πολύ μαλακά ελαστικά δεν είναι σε καλά επίπεδα κι αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε.

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια