Ίσως έχουμε εκπλήξεις από τα ελαστικά

Μετά την πρώτη ημέρα στη Σιγκαπούρη το πρώτο γρήγορο συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι τα ελαστικά της Pirelli θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο την Κυριακή. Η πολύ μαλακή γόμα έχει μεγάλη διαφορά απόδοσης από την μαλακή με αποτέλεσμα οι οδηγοί να κατεβάζουν ακόμα και 3 δευτερόλεπτα τον χρόνο τους. Με τις προσπεράσεις να είναι εξαιρετικά δύσκολες στα στενά της Marina Bay η στρατηγική θα παίξει σπουδαίο ρόλο. Ο Daniel Ricciardo θεωρεί ότι αν καταφέρεις να κρατήσεις σε καλή κατάσταση τα ελαστικά για μερικούς γύρους παραπάνω τότε μπορεί να γλυτώσεις ένα pitstop και να κερδίσεις πολλές θέσεις. Όμως από την άλλη ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, δηλώνει ότι περιμένουν 3 pitstop την ημέρα του αγώνα λόγω της φθοράς των ελαστικών.

Ο Ricciardo δήλωσε:

Το να είσαι γρήγορος είναι το ένα αλλά το να κάνει τα ελαστικά να αντέξουν 5 γύρους παραπάνω είναι το άλλο κομμάτι, και με αυτό μπορεί να γλιτώσεις ένα επιπλέον pitstop στον αγώνα. Θα γίνει πραγματική μάχη με τα ελαστικά αυτό το 3ήμερο. Θεωρώ ότι θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις την Κυριακή.

Ο Hembery δήλωσε:

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ των ελαστικών είναι μεγαλύτερη απ’ ότι υπολογίζαμε. Περιμέναμε να είναι περίπου 2 δευτερόλεπτα, όπως κατά μέσο όρο είναι στα 2.5 δευτερόλεπτα. Η φθορά λόγω υπερβολικής αύξησης της θερμοκρασίας είναι κάτι το οποίο περιμένουμε στη Σιγκαπούρη. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα δούμε 3 pitstop. Επίσης το ότι τα ποσοστά εμφάνισης του Αυτοκινήτου Ασφαλείας είναι 100% προσθέτει άλλον έναν παράγοντα που κάνει την στρατηγική πολύ ενδιαφέρουσα.

Σχόλια

Σχόλια