Ο Ecclestone θέλει 3 μονοθέσια ανά ομάδα

Το Strategy Group το εξετάζει και ο Eccelstone πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση

Στο περιθώριο του Grand Prix στη Σιγκαπούρη ο Bernie Ecclestone δήλωσε ότι επιθυμεί οι ομάδες να έχουν 3 μονοθέσια από το 2015. Η αρχική ιδέα για αύξηση των μονοθεσίων ανά ομάδα υπάρχει αρκετό καιρό τώρα για την περίπτωση που δεν υπάρχουν αρκετές ομάδες ώστε να καλυφθεί το grid. Όμως ο Βρετανός θέλει να υπάρξουν 3 μονοθέσια από ομάδα ακόμα κι αν του χρόνοι υπάρχουν 11 ομάδες.

Το Strategy Group, συνεδρίασε στο 3ήμερο του Ιταλικού Grand Prix στη Monza και συζήτησαν για τα πελατειακά μονοθέσια αλλά και την πιθανότητα για 3 μονοθέσια ανά ομάδα. Τα πελατειακά μονοθέσια απορρίφτηκαν αλλά η ιδέα για 3 μονοθέσια ανά ομάδα παρέμεινε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τώρα ο Ecclestone προσπαθεί να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι στο πρόγραμμα αν χάσουμε 3 ομάδες τότε οι υπόλοιποι θα πρέπει να αγωνιστούν με 3 μονοθέσιο. Νομίζω όμως ότι πρέπει να έχουμε 3 μονοθέσια όπως και να έχει. Προτιμώ να βλέπω 3 Ferrari ή οποιαδήποτε άλλη μεγάλη ομάδα με 3 μονοθέσια, από το να έχουμε ομάδες που δυσκολεύονται.

Υπάρχουν ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όπως η Sauber, η Caterham, η Lotus, η Force India και η Marussia. Ο Ecclestone είπε ότι θα γνωρίζουμε το μέλλον των ομάδων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μέσα στους επόμενους 2-3 αγώνες.

Σχόλια

Σχόλια