Σκέψεις για απαγόρευση της live τηλεμετρίας

Διαβάστε τι θέλει ο Ecclestone και τις πρώτες δηλώσεις των οδηγών για τον περιορισμό στην επικοινωνία με το pitwall

Περισσότερες μειώσεις στα βοηθήματα των οδηγών θέλει ο Bernie Ecclestone. Ο Βρετανός δήλωσε ότι αυτός ξεκίνησε όλη την ιστορία με τον περιορισμό στην επικοινωνία pitwall-οδηγών και θέλει κι άλλο. Μια ιδέα που συζητιέται είναι η απαγόρευση της live τηλεμετρίας από τα μονοθέσια.

Εγώ ήμουν αυτός που το ξεκίνησε όλο αυτό. Νομίζω ότι κανένας οδηγός δεν θέλει να του λένε τι να κάνει από τον ασύρματο. Όλοι είναι ευχαριστημένοι με αυτή την αλλαγή. Οδηγούν τα μονοθέσια και γνωρίζουν τι είναι σωστό και τι όχι. Δεν χρειάζονται κάποιον από το pitwall να τους λέει τι να κάνουν. Θα ήθελα να δω περισσότερους περιορισμούς. Έχουμε έναν κανονισμό ο οποίος λέει ότι οι οδηγοί πρέπει να οδηγούν χωρίς βοήθεια. Και μέχρι στιγμής αυτό δεν γίνεται. Ακόμα και με αυτόν τον περιορισμό στην επικοινωνία υπάρχουν ακόμα πολλά βοηθήματα που δεν πρέπει να έχουν.

Οι οδηγοί από την δική τους μεριά δεν θεωρούν ότι αλλάζει πολύ τα πράγματα αυτή η απαγόρευση, αν ο αγώνας κυλίσει φυσιολογικά. Όμως αν προκύψει κάποιο πρόβλημα και χρειαστούν αλλαγές στις λειτουργίες του μονοθεσίου τότε τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα…

O Sergio Perez δήλωσε:

Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει δραματικά την κατάσταση, όμως πρέπει να το συνηθίσουμε.

Ο Kimi Raikkonen είπε:

Στην δική μου περίπτωση δεν μιλάμε πολύ στον ασύρματο, αλλά αν προκύψουν προβλήματα και πρέπει να κάνεις αλλαγές για να τερματίσεις τον αγώνα,  ίσως η κατάσταση γίνει πολύπλοκη. Σίγουρα αυτό κάνει το όλο θέμα πιο περίπλοκο αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού.

Ο Marcus Ericsson δήλωσε:

Για εμάς τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα καθώς το τιμόνι μας δεν έχει μεγάλη οθόνη όπως των μεγάλων ομάδων. Όμως μου αρέσει η ιδέα, κάνει τους οδηγούς να είναι πιο συγκεντρωμένοι.

Διαβάστε τι σημαίνουν οι απαγορεύσεις της FIA και πως θα επηρεαστούν οι οδηγοί.

Επίσης εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τι επιτρέπεται και τι όχι.

Σχόλια

Σχόλια