1η ημέρα Ράλι Αυστραλίας: Ogier στο νήμα

  Ο Γάλλος έχει την πρωτοπορία του ράλι με τον Latvala να ακολουθεί μόλις στα 4 δέκατα πίσω του

  Ο Sebastien Ogier πήρε τα ηνία του Ράλι Αυστραλίας από τον Kris Meeke στην τελευταία ΕΔ της ημέρας. Ο Γάλλος οδηγεί το 1-2 της Volkswagen με τον Jari-Matti Latvala να ακολουθεί στη 2η θέση μόλις 4 δέκατα πίσω του. Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας βρέθηκε το τρίτο Polo R WRC, αυτό του Andreas Mikkelsen. Ο Meeke, με Citroen DS3 WRC, οδηγούσε το ράλι μέχρι τα τελευταία στάδια έχασε χρόνο στην υπερειδική κι έπεσε στην 4η θέση της γενικής, 4.1 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier.

  Οι Ogier και Latvala έχουν πάρει το πράσινο φως από την VW να παλέψουν για τη νίκη στην Αυστραλία και όλη την ημέρα ήταν πολύ κοντά. Η διαφορά των 4 δεκάτων είναι ελάχιστη και η δεύτερη ημέρα του ράλι αναμένεται συναρπαστική.

  Σίγουρα η ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας για τον Meeke δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε καθώς έχασε τα ηνία του ράλι, αλλά αύριο θα έχει την καλύτερη θέση εκκίνησης των ΕΔ. Η σειρά εκκίνησης για την 2η ημέρα ορίζεται από το πως ήταν η κατάταξη μέχρι την 6η ΕΔ κι εκεί ο Meeke ήταν 1ος, τα δύο περάσματα από την υπερειδική δεν μετράνε.

  Ο Mikko Hirvonen δεν ξεκίνησε πολύ καλά κι έχασε χρόνο σε σχέση με την κορυφή. Ο Φινλανδός κατάφερε να φέρει το Fiesta WRC στην 5η θέση της γενικής. Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Hayden Paddon, Mads Ostberg, Robert Kubica, Elfyn Evans και  Thierry Neuville. Ο Neuville είχε ατύχημα στην 5η ΕΔ του ράλι προκαλώντας ζημιές στην ανάρτηση του Hyundai i20 WRC.

  Αποτελέσματα 1ης ημέρας

  Σχόλια

  Σχόλια