Περιορίζεται η ενδοεπικοινωνία μεταξύ ομάδας-οδηγού

Τελικά μετά από αρκετή συζήτηση η FIA ανακοίνωσε τον περιορισμό της ενδοεπικοινωνίας μεταξύ οδηγών και pit. Οι ομάδες αναλύοντας την τηλεμετρία δίνουν μερικά tips στους οδηγούς για το που χάνουν ή το που κερδίζει ο team-mate τους. Φέτος όμως το κακό έχει παραγίνει…

Στο περιθώριο του Ιταλικού Grand Prix το Strategy Group συμφώνησε στην πρόταση της FIA να απαγορευτούν οι συμβουλές οδήγησης μέσω της ενδοεπικοινωνίας. Με αυτόν τον τρόπο οι οδηγοί καλούνται να πιέσουν πιο σκληρά και να βρουν που χάνουν και που κερδίζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η τεχνική οδηγία που εστάλει στις ομάδες αναφέρει ότι οι ομάδες δεν μπορούν πλέον να βοηθήσουν τους οδηγούς τους και να τους δώσουν συμβουλές.

Το άρθρο των κανονισμών 20.1 αναφέρει:

Ο οδηγός πρέπει να οδηγεί μόνος του το μονοθέσιο και χωρίς βοήθεια.

Η τεχνική οδηγία αναφέρει:

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι πληρούνται οι απαιτήσεις του άρθρου 20.1 των αθλητικών κανονισμών της F1, η FIA θα εφαρμόσει αυστηρά τον παρόντα κανονισμό, με άμεση ισχύ. Ως εκ τούτου, οι συνομιλίες μεταξύ ομάδας και οδηγού δεν μπορούν να περιλαμβάνουν πληροφορίες που σχετίζονται με την απόδοση του μονοθεσίου και του οδηγού. Επίσης η FIA υπενθυμίζει ότι η μετάδοση δεδομένων από τα pit στο μονοθέσιο απαγορεύονται ρητά από το άρθρο των κανονισμών 8.5.2.

Σχόλια

Σχόλια