Εντυπωσιασμένη η STR από τον Verstappen

Ο 16χρονος πήρε την superlicence συμπληρώνοντας 148 γύρους στην Adria

Ο Max Verstappen βρέθηκε την Τετάρτη 10/9 για δοκιμές στην Adria ώστε να πάρει την superlicence του. Ο νεαρός συμπλήρωσε 148 γύρους στην ιταλική πίστα με την Toro Rosso του 2012. Αρχικά οι δοκιμές έγιναν με ενδιάμεσα ελαστικά και στη συνέχεια η πίστα στέγνωσε και μπήκαν τα slick. Οι άνθρωποι της ομάδας δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τον 16χρονο Verstappen.

Ο Xevi Pujolar, μηχανικός του Verstappen, δήλωσε:

Είναι πολύ συγκεντρωμένος και ακριβής. Μαθαίνει γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να ρωτήσει πολλά. Μόλις καταφέραμε και βάλαμε slick συνήθισε το μονοθέσιο στο στεγνό και ανέβασε ρυθμό. Κάναμε δοκιμές με διάφορα φορτία καυσίμου ώστε να προσομοιώσουμε συνθήκες κατατακτηρίων και αγώνα. Για πρώτη ημέρα ήταν πολύ εντυπωσιακός.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της STR, Steve Nielsen, δήλωσε:

Ο Max έκανε εξαιρετική δουλειά, μας έδωσε την εντύπωση ότι οδηγεί μονοθέσιο F1 εδώ και καιρό, δεν έμοιαζε με άνθρωπο που έχει μπει για πρώτη φορά σε μονοθέσιο F1. Σε γενικές γραμμές προσαρμόστηκε πολύ καλά. Δεν έκανε κανένα λάθος, είχε αυτοπεποίθηση, και όταν του έλεγες κάτι το θυμόταν.

Ο Verstappen αναμένεται να βρεθεί σύντομα ξανά σε μονοθέσιο F1, καθώς η Toro Rosso σκοπεύει να του δώσει την ευκαιρία να οδηγήσει στο FP1 του Grand Prix των ΗΠΑ.

Ανυπομονούσα για την πρώτη μου κανονική δοκιμή σε πίστα με μονοθέσιο F1 και πραγματικά το απόλαυσα. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να δουλέψω με τον Xevi, ο οποίος θα είναι ο μηχανικός μου του χρόνου. Επίσης μου δόθηκε η ευκαιρία να προσαρμοστώ στις λειτουργίες του τιμονιού. Νομίζω ότι το τεστ πήγε πολύ καλά και ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά, όσο πιο σύντομα γίνεται.

Σχόλια

Σχόλια