Όχι στα πελατειακά μονοθέσια, σκέφτονται το τρίτο

Η ιδέα για πελατειακά μονοθέσια απορρίφτηκε αλλά είναι υπό συζήτηση το ενδεχόμενο να έχουν τρία μονοθέσια ανά ομάδα

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχε πέσει η ιδέα να επιστρέψουν τα πελατειακά μονοθέσια στην F1 σαν λύσει μείωσης του κόστους. Όμως τελικά οι ομάδες αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν αυτή τη λύση. Το Strategy Group, δηλαδή οι 6 μεγαλύτερες ομάδες, συνεδρίασαν στο 3ήμερο του Ιταλικού Grand Prix στη Monza και συζήτησαν το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες και πως μπορούν να βοηθήσουν τις μικρότερες ομάδες.

Η πρόταση να μπορούν οι μικρότερες ομάδες να αγοράσουν σασί από μεγαλύτερες απορρίφτηκε αλλά η ιδέα του τρίτου μονοθεσίου παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Marco Mattiacci, δήλωσε:

Θεωρώ ότι αν θέλουμε να διατηρήσουμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών τότε οι κατασκευαστές πρέπει να κατασκευάζουν το σασί τους. Όσον αφορά το τρίτο μονοθέσιο μπορώ να πω ότι είμαι επικεντρωμένος στο να κάνω τα δύο μονοθέσια της ομάδας να δουλέψουν σωστά. Οπότε δεν θέλω να σκέφτομαι και τρίτο.

Ο πρώην ΔΣ της Williams, Adam Parr, έγραψε στο twitter μετά το Ιταλικό GP:

Αυτή είναι η τελευταία χρονιά της F1, όπως την γνωρίζουμε. Από το 2015 θα έχουμε 8 ομάδες με αρκετές από αυτές να έχουν 3 μονοθέσια.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, θεωρεί ότι οι δηλώσεις του Parr είναι παρατραβηγμένες παρόλο που δεν μπορεί να εγγυηθεί για την επιβίωση κάποιον ομάδων στο grid, για το 2015. Ακόμα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για το μέλλον, θα υπάρξουν πολλές συζητήσεις ακόμα…

Σχόλια

Σχόλια