Μια Ferrari-B η ομάδα του Haas

Ο Gene Haas πρόσφατα υπέγραψε με τη Ferrari για την παροχή κινητήρων το 2016, όταν θα μπει στη Formula 1. Ο Αμερικανός φαίνεται εκτός από τους κινητήρες του Maranello θα έχει και μια πιο βαθιά συνεργασία, σε τεχνικό επίπεδο. Ο επικεφαλής των Ιταλών, Marco Mattiacci, έχει δηλώσει ότι η συνεργασία με τον Haas έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο από μια απλή συνεργασία παροχής κινητήρων.

Όταν ο Haas ρωτήθηκε αν σχεδιάζει να γίνει η δεύτερη ομάδα της Ferrari, δήλωσε:

Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εξαρτήματα επιτρέπει η FIA. Αυτά θα είναι η ανάρτηση, οι τροχοί, μέρη του σασί, το κιβώτιο ταχυτήτων, ο κινητήρας, ακόμα και λειτουργίες του τιμονιού. Η Συμφωνία Ομόνοιας ανέφερε ότι οι μεγάλες ομάδες μπορούν να βοηθούν τις μικρότερες, οπότε ελπίζουμε η Ferrari να μας βοηθήσει πολύ και να μας δείξει τον δρόμο.

Αρχικά οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι η ομάδα του Haas θα έχει σασί κατασκευασμένο από την Dallara. Ο Αμερικανός δήλωσε ότι εξακολουθούν να θέλουν μια συνεργασία με την ιταλική εταιρεία. Όσον αφορά τους οδηγούς της Haas F1 είναι ακόμα νωρίς αλλά ο Alexander Rossi και η Danica Patrick έχουν ακουστεί. Μάλιστα φαίνεται πως η ακαδημία της Ferrari έχει ανοίξει τις πόρτες της.

Σχόλια

Σχόλια