Βίοι αντίθετοι στη Ferrari

Μπορεί ο Alonso να πήρε τα μέγιστα από την F14T αλλά ο Raikkonen ταλαιπωρήθηκε από τις αλλαγές

Όλοι περίμεναν ότι τα μονοθέσια με κινητήρες Mercedes θα είχαν το πάνω χέρι. Όμως ο Kimi Raikkonen δεν περίμενε τόσο κακή συμπεριφορά από το μονοθέσιο της Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Φινλανδός σημείωσε τον 12ο χρόνο κι αύριο θα εκκινήσει 11ος λόγω της ποινής του Daniil Kvyat, ο οποίος άλλαξε κινητήρα. Η F14T είχε δείξει καλά δείγματα γραφής αλλά οι αλλαγές που έκαναν για τις κατατακτήριες την έκαναν δύστροπη, σε τέτοιο βαθμό που ο Raikkonen δεν μπορούσε να κάνει καθαρό γύρο χωρίς λάθη.

Αλλάξαμε λίγο το μονοθέσιο αλλά είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι τόσο μικρές αλλαγές το έκαναν τόσο δύσκολο. Μέχρι στιγμής είχαμε ένα καλό 3ήμερο χωρίς προβλήματα αλλά στις κατατακτήριες δυσκολεύτηκα πολύ να βρω πρόσφυση. Για κάποιο λόγο μπλόκαραν συνεχώς οι εμπρός τροχοί και δεν μπορούσα να βρω τρόπο να κάνω καλό χρόνο. Ήταν πολύ δύσκολο στην οδήγηση. Πρέπει να δούμε γιατί συνέβη αυτό και να το λύσουμε. Χθες είχαμε καλό ρυθμό στα μεγάλα stint κι αυτό με κάνει να πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερο αγώνα. Δεν ξέρω όμως αν θα έχουμε αρκετή ταχύτητα ώστε να προσπεράσουμε κάποιους, αυτό θα το ανακαλύψουμε αύριο.

O Fernando Alonso δήλωσε μετά το τέλος των κατατακτηρίων ότι πήρε πραγματικά τα μέγιστα από την F14T.

Πραγματικά ήμουν στο όριο σήμερα. Ακόμα και 100 σετ ελαστικών να είχα δε θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο, αυτό ήταν το μέγιστο. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος διότι πίσω από τις Mercedes, Williams και McLaren είναι η Ferrari. Θεωρώ ότι πήρα τα μέγιστα. Η φθορά αύριο στον αγώνα θα παίξει ρόλο. Οι Mercedes και Williams είναι άπιαστες θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε μπροστά από τις McLaren.

Σχόλια

Σχόλια