Η RBR εργοστασιακή ομάδα της Renault

RBR και Renault ξεκινούν άμεσα την αναδιοργάνωση της συνεργασίας τους ώστε να επιστρέψουν στην κορυφή

Μετά από ένα διάστημα έντασης μεταξύ των Red Bull Racing και Renault φαίνεται πως βρέθηκε λύση για να συνεχίσει αυτή η μακροχρόνια σχέση. Το 2014 είναι καταστροφικό και για τις δύο καθώς ο Energy F1 υστερεί σημαντικά του ανταγωνισμού τόσο σε απόδοση όσο και σε αξιοπιστία. Όμως RBR και Renault ξεκινούν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία τους καθώς οι Γάλλοι ανακοίνωσαν πως οι «ταύροι» θα είναι από εδώ και πέρα η εργοστασιακή ομάδα τους. Με αυτόν τον τρόπο θα συνεργαστούν πιο στενά ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος από την Mercedes και να επιστρέψουν ξανά στην κορυφή. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Renault, Cyril Abiteboul, έκανε σαφές ότι η RBR είναι η προτεραιότητά τους από εδώ και πέρα.

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές διότι αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας μας, στην πραγματικότητα έχουμε κάνει τη ζωή μας εξαιρετικά δύσκολη. Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά. Δεν ήμασταν στον σωστό δρόμο. Αν σε όλο αυτό προσθέσουμε και το ότι έχουμε 4 ομάδες τότε καταλήγουμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα. Από εδώ και πέρα θα έχουμε μια εργοστασιακή ομάδα. Θα δώσουμε προτεραιότητα σε αυτήν και οι υπόλοιπες θα ακολουθήσουν. Λυπάμαι αλλά έτσι έχει η ζωή. Θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να επωφεληθούν και οι Toro Rosso, Caterham αλλά ο στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στην πρώτη θέση με την Red Bull Racing. Τέλος.

Η Red Bull έχει ήδη ξεκινήσει την δημιουργία ενός νέου τμήματος προσλαμβάνοντας ανθρώπους για τον κινητήρα ώστε να βοηθήσει την Renault να ανακάμψει. Ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner, δήλωσε σχετικά:

Δουλεύουμε πάνω σε πτυχές που εμείς είμαστε δυνατοί και η Renault υστερεί. Θα δουλέψουμε μαζί με την Renault και όχι ξεχωριστά.

Σχόλια

Σχόλια