Φεύγει το Silverstone, έρχεται το Donington Park

  Το Βρετανικό MotoGP του 2015 θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Donington Park

  Η ξαφνική ανακοίνωση της Dorna πριν από μερικές εβδομάδες πως από το 2015 το Βρετανικό GP θα πραγματοποιείται στην καινούρια πίστα της Ουαλίας δημιούργησε ερωτηματικά. Η πίστα ίσα που είχε σχεδιαστεί και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να είναι έτοιμη το 2015 για να φιλοξενήσει αγώνα MotoGP. Το πλάνο ωστόσο της Dorna και των ανθρώπων της πίστας ήταν να κρατήσουν ανοιχτή την πόρτα με Silverstone και Donington Park προκειμένου αν χρειαστεί να δώσουν εκεί τον αγώνα αν κάτι δεν πάει καλά.

  Όπως ήταν αναμενόμενο το Circuit of Wales (COW) δεν θα είναι έτοιμο το 2015 και το φυσιολογικό ήταν την επόμενη χρονιά το Silverstone να συνεχίσει να φιλοξενεί το MotoGP. Η Dorna (ή έστω οι άνθρωποι του COW) ωστόσο είχε διαφορετική άποψη και παραχώρησε τον Βρετανικό γύρο στην πίστα του Donington Park. Το Donington θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ασφάλειας τους επόμενους μήνες για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και θα είναι στο καλεντάρι του 2015 αντί του Silverstone.

  Η απόφαση είχε μια δόση έκπληξης καθώς ήρθε σε μια εποχή όπου το Silverstone είχε κερδίσει τις καρδιές των φιλάθλων με τους πρόσφατους πολύ θεαματικούς αγώνες σε όλες τις κατηγορίες. Ωστόσο ο Carmelo Ezpeleta (ή έστω οι άνθρωποι του COW) είχε διαφορετική άποψη…

  Σχόλια

  Σχόλια