Η McLaren πιέζει για Alonso ή Vettel

Η φήμη περί επιστροφής του Fernando Alonso στην McLaren έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Μέσα στο καλοκαίρι στη λίστα των μελλοντικών οδηγών της ομάδας προστέθηκε και και το όνομα του Sebastian Vettel για τη νέα εποχή με την Honda από το 2015. Και οι δύο οδηγοί έχουν συμβόλαιο με τις ομάδες τους, ο Vettel μέχρι το τέλος του 2015 και ο Alonso μέχρι το τέλος του 2016 αλλά η βρετανική ομάδα πιέζει ώστε να πάρει έναν από τους δύο για τη νέα χρονιά.

Η McLaren βρίσκεται σε μια αναδιοργάνωση και θέλει, μαζί με την Honda, να θέσουν τις βάσεις με δυνατή σύνθεση για τα επόμενα χρόνια. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Eric Boullier, δήλωσε στο Autosport πως η ομάδα κάνει ότι μπορεί ώστε να υπογράψει με τον Vettel  ή τον Alonso και αρνείται να τα παρατήσει μέχρι οι οδηγοί να πουν κατηγορηματικά όχι.

Η επιστροφή του Alonso έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να συμβεί σε σχέση με την μεταγραφή του Vettel. Ο Ισπανός δείχνει σημάδια κούρασης από την «αστοχία» της Ferrari όλα αυτά τα χρόνια και η προοπτική της McLaren-Honda έχει άλλο αέρα. Από την άλλη ο Γερμανός μπορεί να βλέπει την Renault να υστερεί σημαντικά σε σχέση με την Mercedes αλλά η Red Bull είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να κλέψει νίκες φέτος. Ο Newey μπορεί να έκανε ένα βήμα πίσω αλλά δεν έχει φύγει από την F1, παραμένει στις τάξεις της ομάδας κι αυτό είναι μεγάλο ατού για τους «ταύρους».

Όλο αυτό το παιχνίδι κάνει το μέλλον των Jenson Button και Kevin Magnussen αβέβαιο. Ένα παιχνίδι όμως που δεν θα αργήσει να τελειώσει καθώς δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις σε λίγες ημέρες στο Grand Prix Ιταλίας στη Monza.

Σχόλια

Σχόλια