Ράλι Γερμανίας: Neuville και Hyundai έσπασαν το ρόδι

  1-2 της Hyundai με Neuvile και Sordo την ώρα που ο Latvala πέταξε από το παράθυρο τη μεγαλύτερη ευκαιρία της χρονιάς

  Ο Thierry Neuville και η Hyundai έσπασαν το ρόδι στη Γερμανία κατακτώντας την πρώτη τους νίκη στο WRC. Ο Βέλγος μέχρι και σήμερα το πρωί βρισκόταν στην 3η θέση της γενικής αλλά οι Jari-Matti Latvala και Kris Meeke κατάφεραν να τεθούν εκτός ράλι το πρωί της Κυριακής. Το Ράλι Γερμανίας είναι ξεχωριστό για την Hyundai καθώς όχι μόνο πήρε την πρώτη της νίκη αλλά έκανε και το πρώτο της 1-2. Το δεύτερο i20 WRC ήταν του Dani Sordo ο οποίος τερμάτισε στη 2η θέση μπροστά από τον Andreas Mikkelsen.

  Ο Latvala κατάφερε για μια ακόμα φορά να βγάλει τον χειρότερό του εαυτό και να πετάξει από το παράθυρο τη μεγαλύτερη ευκαιρίας της χρονιάς. Ο Φινλανδός θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τη διαφορά στο πρωτάθλημα από τον Sebastien Ogier, αλλά αντί να οδηγήσει μετρημένα ως το τέλος αποφάσισε να κάνει τα δικά του. Ο Latvala είχε φτιάξει μια διαφορά 1 λεπτού από τον Meeke και στην 1η ΕΔ της τελευταίας ημέρας, χωρίς λόγο, έχασε τον έλεγχο του Polo WRC και έπεσε στους αμπελώνες με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

  Τότε ο Meeke πήρε τα ηνία αλλά κι εκείνος δεν κατάφερε να τα κρατήσει για πολύ καθώς στην επόμενη ΕΔ έχασε τον έλεγχο του Citroen DS3 WRC και χτυπώντας σε έναν τοίχο εγκατέλειψε.

  Αυτές οι δύο εγκαταλείψεις άνοιξαν τον δρόμο στον Neuville και στην Hyunda για την πρώτη τους νίκη. Ο Βέλγος παραλίγο να μην αγωνιστεί στο ράλι όταν είχε ένα μεγάλο ατύχημα στο shakedown αλλά τελικά η μοίρα του επιφύλασσε κάτι διαφορετικό. Περίπου 40 δευτερόλεπτα πίσω του τερμάτισε ο team-mate Sordo, ο οποίος έλεγξε τη διαφορά από τον Mikkelsen. Ο Νορβηγός της VW δέχθηκε πίεση από τον Elfyn Evans ο οποίος τελικά έφερε το Ford Fiesta WRC της M-Sport στην 4η θέση. Ο Evans πήρε και τους βαθμούς της Power Stage.

  Οι Hirvonen, Ostberg, Prokop, Kuipers, Tidemand και Tanak συμπλήρωσαν τη 10άδα. Ο Robert Kubica είχε ακόμα μια εγκατάλειψη, αυτή τη φορά όμως έφταιξε το κιβώτιο ταχυτήτων του Fiesta WRC.

  Αποτελέσματα

  Βαθμολογία

  Σχόλια

  Σχόλια