1η ημέρα Ράλι Γερμανίας: Ogier εκτός, Latvala στην κορυφή

  Ο Jari-Matti Latvala πήρε τα ηνία του Ράλι Γερμανίας στην τελευταία ΕΔ του ράλι από τον team-mate του Sebastien Ogier όταν ο Γάλλος είχε έξοδο. Τα δύο VW είχαν μια σκληρή μάχη όλη την ημέρα με τον Ogier να έχει προβάδισμα λίγων δευτερολέπτων από τον Latvala. Όμως στην τελευταία ΕΔ τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τον πρωταθλητή. Ο Γάλλος έκανε λάθος και βγήκε από την ΕΔ πέφτοντας μέσα στους αμπελώνες, εκεί το Polo WRC κόλλησε με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να επιστρέψει στον δρόμο. Ο Ogier μετά από αυτό αποχαιρετά τις ελπίδες για νίκη καθώς θα εκκινήσει τη 2η ημέρα υπό καθεστώς Rally 2.

  Πίσω από τον Latvala στη 2η θέση της γενικής τερμάτισε ο Kris Meeke με 37 δευτερόλεπτα διαφοράς. Ο οδηγός της Citroen έχει 6 δευτερόλεπτα πίσω του τον Dani Sordo με το Hyundai. Πίσω από τον Ισπανό, στην 4η θέση, ακολουθεί ο Andreas Mikkelsen. Οι τρεις τους θα δώσουν σκληρές μάχες στη συνέχεια για τις θέσεις του βάθρου.

  Ο Thierry Neuville ολοκλήρωσε την 1η ημέρα στην 5η θέση παρά το ότι το i20 WRC είχε πολύ μεγάλες ζημιές από το ατύχημα στο shakedown την Πέμπτη. Πίσω από τον Βέλγο τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Hirvonen, Evans, Ostberg, Bouffier και Prokop.

  Το Ράλι Γερμανίας συνεχίζεται το Σάββατο με 8 ΕΔ.

  Αποτελέσματα

  Σχόλια

  Σχόλια