MotoGP Day’s Report: Για τον Aleix που πάει Suzuki και τον θαυμασμό στον Marc

  Η συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης στο Indy «έβγαλε» ειδήσεις αλλά και αμηχανία

  Η Συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης στην πίστα Indianapolis περιλάμβανε 7 αναβάτες στο πάνελ οι οποίοι έδωσαν τη δική τους προοπτική για το αγωνιστικό τριήμερο. Πολύ σημαντικό, ίσως το πιο σημαντικό νέο της ημέρας, ήταν η ανανέωση της συνεργασίας της Yamaha με τον Jorge Lorenzo και ο Ισπανός στη συνέντευξη φάνηκε πολύ ικανοποιημένος. Όπως ο ίδιος είπε ήθελε πολύ να μείνει στο ιαπωνικό εργοστάσιο και τελικά έφτασε σε αυτήν τη συμφωνία. Ο έτερος αναβάτης που επιβεβαίωσε τη μεταγραφή του για την επόμενη χρονιά ήταν ο Cal Crutchlow. Σε αντίθεση με τον Lorenzo, ο Crutchlow αρκέστηκε σε πολύ λίγα λόγια για τον τρόπο που επιτεύχθηκε αυτή η συμφωνία και μάλιστα φάνηκε να ενοχλείτε όταν του ζητήθηκε να αναλύσει λίγο περισσότερο την κατάσταση για την πολύ γρήγορη αυτή απόφαση.

  «Όχι, δεν θέλω να απαντήσω. Όπως είπα, αμέσως μετά το WDW αποφασίσαμε να μετακομίσουμε, το μόνο που πρέπει να μάθετε είναι ότι βρήκα έναν φιλικό τρόπο να φύγω από τη Ducati και είμαι ικανοποιημένος. Αυτό μόνο χρειάζεται να ξέρετε», είπε ο Βρετανός όταν ρωτήθηκε σχετικά από Ιταλό δημοσιογράφο… τι έκπληξη! Ο Crutchlow τόνισε πάντως πως θα δώσει το 100% με τη Ducati μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά ποιος τον πιστεύει.

  Πολύ ενδιαφέρον είχε η απάντηση του Aleix Espargaro στο ερώτημα τι θα κάνει την επόμενη χρονιά. Ο νεαρός Ισπανός παραδέχτηκε πως πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στη Suzuki. Μάλιστα ο Espargaro αποκάλυψε πως στο καλοκαιρινό διάλειμμα αποφάσισε να απορρίψει μερικές προτάσεις για να επικεντρωθεί στις λεπτομέρειες της συμφωνίας με τη Suzuki. «Δουλεύουμε πάνω σε πολλά πράγματα, η Suzuki όμως είναι η προτεραιότητά μου», ήταν η αφοπλιστική απάντηση του αναβάτη της Forward Racing, αναμένουμε λοιπόν σύντομα την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας Aleix-Suzuki.

  Μια ερώτηση που απασχόλησε όλους τους αναβάτες ήταν το κατά πόσο τους έχει εντυπωσιάσει ο Marc Marquez φέτος και σε ποιους τομείς. Όλοι είχαν κάτι θετικό να πουν, ωστόσο συμφώνησαν κυρίως με τον Nicky Hayden. «Ο Marc έχει την ικανότητα να πιέζει στο όριο σε κάθε στροφή χωρίς να κάνει λάθος. Ιδιαίτερα στον αγώνα. Στις δοκιμές κάνει κάποια λάθη, αλλά μαθαίνει από αυτά και κάνει πολλούς γύρους στο όριο… αυτό με εντυπωσιάζει περισσότερο από όλα». Με τον Hayden συμφώνησαν όλοι, ενώ ο Andrea Dovizioso επισήμανε επίσης ότι μπορεί να οδηγεί στο όριο χωρίς λάθη σε όλες τις συνθήκες και δεν έχει κανένα αρνητικό. Ο Cal Crutchlow τέλος, με χιούμορ, αποκάλεσε τον Marquez «Γάτα» διότι πάντα πέφτει και στέκεται όρθιος, δεν τραυματίζεται ποτέ. Από τα λεγόμενα πάντως των αναβατών φαίνεται ξεκάθαρα πως θεωρούν τον Marc Marquez ξεχωριστό ταλέντο και ήδη τον αντιμετωπίζουν με τεράστιο σεβασμό παρότι είναι πολύ νεαρός σε ηλικία. Το εκπληκτικό πάντως είναι ότι κάποιοι έχουν παραδοθεί στην ιδέα του να κερδίσουν τον Ισπανό έχοντας αποδεχτεί την ανωτερότητά του, κάτι όχι και τόσο καλό για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

  Τα λόγια τελείωσαν όμως και ήρθε η ώρα για δράση με την Παρασκευή να ανοίγει την αυλαία του τριημέρου. 

  Γιάννης Πετρόχειλος (@petrocheilos)

  Σχόλια

  Σχόλια