Ράλι Φινλανδίας: Εντός έδρας θρίαμβος για Latvala

    Ο Jari-Matti Latvala άντεξε την πίεση του Sebastien Ogier και κατέκτησε τη νίκη μέσα στην πατρίδα του. Ο οδηγός της VW νίκησε για 2η φορά στην καριέρα του το Ράλι Φινλανδίας. Πίσω από τα δύο Polo WRC, στην 3η θέση, βρέθηκε το Citroen DS3 WRC του Kris Meeke.

    Ενώ οι δύο πρώτες ημέρες του ράλι εξελίχθηκαν καλά και χωρίς προβλήματα για τον Latvala, την 3η ημέρα τα πράγματα άλλαξαν. Μετά από μια έξοδο ο Φινλανδός προκάλεσε ζημιές στα φρένα του εμπρός δεξιού τροχού. Τότε ήταν που ο Ogier ξεκίνησε την αντεπίθεσή του. Οι δύο τους δώσανε εκπληκτικές μάχες τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή το πρωί. Την τελευταία ημέρα ο Latvala χωρίς προβλήματα κατάφερε να δώσει μάχη στα ίσια με τον Ogier και βγήκε νικητής για μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. Ο Latvala πήρε τη νίκη και μείωσε λίγο τη διαφορά του στο πρωτάθλημα αλλά ο Ogier ήταν ο νικητής της Powerstage.

    Ο Meeke είχε ένα εξαιρετικό ράλι, κρατώντας καλό ρυθμό και μέχρι τα μισά ήταν στην 2η θέση, όμως τα VW ήταν ανίκητα. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Andreas Mikkelsen μπροστά από τον Mikko Hirvonen. Στην 6η θέση τερμάτισε ο Juho Hanninen ο οποίος κράτησε ψηλά την Hyundai. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Elfyn Evans, Hayden Paddon, Henning Solberg και Karl Kruuda.

    Σχόλια

    Σχόλια