Στο MotoGP η KTM το 2017

  Η KTM ετοιμάζει βαλίτσες για τη μεγάλη κατηγορία των Grand Prix με το πρωτότυπο RC16

  Ο Stefan Pierer, CEO της KTM, αποκάλυψε στο γερμανικό Speedweek πως το αυστριακό εργοστάσιο το 2017 θα λάβει μέρος στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP. Έπειτα από την τεράστια επιτυχία στην κατηγορία Moto3 η KTM είναι έτοιμη να τα βάλει με τους «μεγάλους» του MotoGP ρίχνοντας στη μάχη έναν V4 1000cc μέσα σε ένα ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο όπου το συνολικό πρωτότυπο μοντέλο θα έχει την ονομασία RC16.

  Ο Stefan Pierer εξήγησε την προσέγγιση των αυστριακών για το MotoGP

  Με τους νέους κανονισμούς, παρόμοια κατάσταση με εκείνη της Moto3 θα έχουμε και στο MotoGP. Νομίζω ότι θα είναι πιο δίκαιη η προσέγγιση. Νομίζω ότι όσον αφορά τον κινητήρα, το πλαίσιο και τους μηχανικούς μπορούμε να μείνουμε κοντά στον ανταγωνισμό. Το έχουμε δείξει άλλωστε στη Moto3. Το MotoGP είναι το λογικό επόμενο βήμα για εμάς. Και η αγορά περιμένει. Δεν θα έχουμε εργοστασιακή ομάδα, θα πουλάμε τις μοτοσικλέτες μας σε ομάδες, όπως στη Moto3.

  Το χρονοδιάγραμμα είναι ήδη καθορισμένο

  Τον Μάιο του 2015 θα έχουμε έτοιμο τον κινητήρα για δοκιμές. Η πρώτη εμφάνιση της RC16 είναι προγραμματισμένη για το φθινόπωρο του 2015. Το 2016 θα χρησιμοποιήσουμε την τελική εξέλιξη όλη τη χρονιά. Στο τέλος του 2016 θα είναι έτοιμο το μοντέλο. Για το 2016 χρειαζόμαστε έναν γρήγορο αναβάτη δοκιμών. Στο εργοστάσιο έχει ανακοινωθεί το πλάνο, όχι όμως στον Τύπο. Το πλαίσιο θα είναι σωληνωτό ατσάλινο, όπως στη Moto3, πιστεύουμε ότι θα είναι το ιδανικό και για το MotoGP. Επίσης έχουμε τις δικές μας αναρτήσεις, τις WP, με τις οποίες έχουμε κερδίσει ήδη στη Moto2.

   Η KTM επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από 12 χρόνια, καθώς το 2005 είχε προμηθεύσει έναν κινητήρα στην ομάδα Proton KR χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία τότε.

   

  Σχόλια

  Σχόλια