Η Ferrari, η «μαγική» μπογιά και οι 20 επιπλέον ίπποι

H Scuderia φαίνεται πως βρήκε λύση στο πως θα αυξήσει την απόδοση του κινητήρα της

Σύμφωνα με το Autosprint η Marussia δοκίμασε μια νέα λύση στον κινητήρα της Ferrari στο Ουγγρικό GP και αυτές απέδωσαν περίπου 20 επιπλέον ίππους. Αυτή η λύση φημολογείται ότι έχει να κάνει με το βάψιμο του κινητήρα. Οι ιδιότητες αυτού του υλικού  κρατούν την θερμοκρασία στον χώρο της τουρμπίνας κι αυτή αποδίδει καλύτερα.

Γνωρίζουμε ότι ένα από τα λάθη των ανθρώπων της Ferrari στον κινητήρα είναι η απαγωγή θερμότητας (σχετικό άρθρο). Η πολλαπλή εξαγωγής δεν καλύπτετε σωστά, με μονωτικό υλικό το οποίο συγκρατεί τη θερμότητα, όπως έχει κάνει η Mercedes και η Renault. Επίσης είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος. Με αυτή τη προσέγγιση πίστευαν ότι θα κέρδιζαν σε απόδοση κινητήρα αλλά έχασαν πολλά περισσότερα. Απάγουν περισσότερη θερμότητα με αποτέλεσμα να μειώνεται και η απόδοση του MGU-H. Το MGU-Η όσο μεγαλύτερη ενέργεια έχουν τα καυσαέρια τόσο μεγαλώνει η απόδοσή του. Έτσι εφόσον τα καυσαέρια της F14T δεν έχουν τόση ενέργεια όσο των υπολοίπων το ποσό ενέργειας που φτάνει στο MGU-H είναι μικρότερο, άρα λιγότερη απόδοση. Ταυτόχρονα υπάρχει και άλλο πρόβλημα καθώς έχουν μεγαλύτερο άνοιγμα στο πίσω μέρος του καλύμματος για ψύξη με αποτέλεσμα να χάνουν σε αεροδυναμική απόδοση.

Οι Ιταλοί ψάχνουν τρόπους να καλύψουν αυτό το κενό που έχει δημιουργηθεί στην απόδοση και ίσως να βρήκαν μια λύση. Οι πρώτες δοκιμές που έγιναν στα μονοθέσια τη Marussia στο Hungaroring είναι θετικές. Ίσως η Ferrari δοκιμάσει να χρησιμοποιήσει αυτή την «μαγική μπογιά» σε Spa και Monza.

Σχόλια

Σχόλια