Επίσημο: Το Μεξικό στην F1 το 2015

Επίσημα πλέον, το Μεξικό επιστρέφει στην Formula 1 το 2015, μετά από 23 χρόνια αποχής. Αρχικά, ήταν σχεδιασμένο η επιστροφή αυτή να γίνει το 2014 αλλά οι αναβαθμίσεις της πίστας καθυστέρησαν κι έτσι χάθηκε το… τρένο. Πλέον όλα είναι έτοιμα και του χρόνου η F1 θα αγωνιστεί στην Πόλη του Μεξικού. Ο Bernie Ecclestone κατά τη διάρκεια επίσημης συνέντευξης Τύπου επισημοποίησε την επιστροφή.

Νοιώθω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την F1 και το Μεξικό. Είμαι σίγουρος ότι και οι δύο πλευρές θα επωφεληθούν για πολλά χρόνια. Ανυπομονώ να σας καλωσορίσω σε αυτό το παγκόσμιο γεγονός του χρόνου.

Ο Tavo Hellmund, ο άνθρωπος κλειδί πίσω από τον αγώνα των ΗΠΑ στο Austin, αλλά και την επιστροφή του Μεξικού, δήλωσε:

Από τότε που ο Bernie κι εγώ ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω στον αγώνα του Austin, είχα ως όνειρο να βοηθήσω την F1 να επιστρέψει στο Μεξικό. Η ανακοίνωση χρειάστηκε μερικά χρόνια αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Είμαι ευτυχισμένος

Ο τελευταίος αγώνας στο Μεξικό έγινε το 1992 στο Autódromo Hermanos Rodríguez circuit. Η πίστα από τότε έχει ανακαινιστεί, αλλά η τελική χάραξη της διαδρομής δεν έχει ορισθεί ακόμα. Ο αγώνας στο Μεξικό θα είναι αμέσως μετά το Austin, τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα της F1 έχει βαρύνει μετά από αυτήν την προσθήκη, καθώς έχει υπογράψει και το Αζερμπαϊτζάν για το 2015 (σχετικό θέμα). Δεν αποκλείεται οι ομάδες να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα 21 αγώνων με την προϋπόθεση ότι ο Ecclestone θα τους προσφέρει ένα οικονομικό πακέτο που θα αξίζει γι’ αυτές.

Σχόλια

Σχόλια