Δεν έχει πεισθεί ο Alonso

Το σχέδιο δράσης της Ferrari για το 2015 δεν έπεισε τον Ισπανό

Ο Fernando Alonso δε φαίνεται να έχει πεισθεί από το πλάνο της Ferrari για το 2015. Ο Ισπανός μαζί με τον Kimi Raikkonen βρέθηκαν στο Maranello, πριν το Γερμανικό GP, κι εκεί οι James Allison και Marco Mattiacci τους έδειξαν το πλάνο δράσης για την επόμενη χρονιά. Ο Allison στο Hockenheim είχε πει ότι ελπίζει το σχέδιο ανάκαμψης της Scuderia να πείσει τον Alonso ώστε να παραμείνει στην ομάδα και μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του. Αν βασιστούμε στα λόγια του δις πρωταθλητή μάλλον δεν τα κατάφεραν.

Δεν έχουν ακουστεί και λίγα για πιθανή επιστροφή του Ισπανού στην McLaren και η Ferrari προσπαθεί να τον κρατήσει στην ομάδα.

Αυτή είναι η 14η χρονιά μου στην F1 και όπως συνηθίζεται Ιούλιο και Αύγουστο βλέπω πλάνα για το μέλλον. Τον Αύγουστο όλοι θεωρούν ότι έχουν ένα πολύ ανταγωνιστικό πλάνο, τον Νοέμβριο πιστεύουν ότι είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα και τον Ιανουάριο ότι πετούν. Τον Φεβρουάριο όμως 2-3 είναι αυτοί που μπορούν να νικήσουν. Πρέπει να είσαι μέντιουμ για να γνωρίζεις τι θα γίνει του χρόνου. Πρέπει να περιμένεις να δεις. Το μόνο που υπάρχει τώρα είναι καλές προοπτικές και καλό προαίσθημα. Η Mercedes έδειξε ότι μπορεί να είναι η ομάδα που θα κυριαρχήσει στη νέα εποχή της F1. Εμείς δεν κάναμε αρκετά καλή δουλειά με αυτούς του νέους κανόνες αλλά έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Η κατάσταση δεν είναι όπως τις άλλες χρονιές που όλα ήταν σχεδόν στο όριο. Το βήμα από το 2014 στο 2015 θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι ήταν στο παρελθόν.

Ο Raikkonen θεωρεί ότι το Maranello διαθέτει τους κατάλληλους ανθρώπους και τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να φτιάξει ένα πραγματικά καλό μονοθέσιο.

Γνωρίζουμε τα προβλήματά μας και γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει για να τα διορθώσουμε. Κάποια από αυτά χρειάζονται χρόνο και με τους νέους κανονισμούς δεν είναι εύκολο. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας, έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους και τα κατάλληλα εργαλεία για να φτιάξουμε ένα πραγματικά καλό μονοθέσιο. Φέτος είναι όπως είναι, του χρόνου είναι διαφορετική ιστορία. Πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε σημαντικά.

Σχόλια

Σχόλια