Στα μονοπάτια της Mercedes η Renault

Η Renault στην προσπάθειά της να μειώσει τη διαφορά της από την Mercedes, σκέφτεται, για το 2015, να κινηθεί στα μονοπάτια των Γερμανών. Σύμφωνα με τον Remi Taffin, επικεφαλής λειτουργιών πίστας, σκέφτονται να χωρίσουν την τουρμπίνα από τον κομπρέσορα όπως η Mercedes. Η επιλογή των Γερμανών να χωρίσουν την τουρμπίνα από τον κομπρέσορα, δίνει καλύτερη οδηγησιμότητα στον κινητήρα καθώς μειώνει το lag του τούρμπο και βοηθάει στην αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου.

Την περασμένη εβδομάδα, στο Viry-Chatillon, έγινε η πρώτη δοκιμή κινητήρα 2015 σε πάγκο. Ο γαλλικός κινητήρας δε θα έχει ριζικές αλλαγές αλλά θα έχει αρκετά νέα εξαρτήματα.

Θα εξετάσουμε όλες τις δυνατές λύσεις. Αν γνώριζα τη σωστή απάντηση από τώρα, τότε κάτι δε θα ήταν σωστό. Όλα βρίσκονται υπό εξέλιξη. Δε θα δούμε κάποια μεγάλη διαφορά, αλλά θα αλλάξουμε αρκετά πράγματα. Οι V8 δε διέφεραν σημαντικά από τους κινητήρες 7-8 ετών, όμως το 90% των εξαρτημάτων ήταν διαφορετικά. Κάπως έτσι θα είναι και του χρόνου, θα υπάρξουν διαφορές αλλά όχι δραματικές.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Renault είχε δηλώσει ότι είχαν σκεφτεί τη διάταξη αυτή, αλλά αποφάσισαν να μην την πραγματοποιήσουν (σχετικό θέμα)

Διαβάστε τα ωφέλει αυτού του διαχωρισμού.

Σχόλια

Σχόλια