Η Opel γίνεται αποδοτικότερη και ισχυρότερη

  Το Opel Group αναλαμβάνει την οικονομική ευθύνη για όλες τις μάρκες της GM στην Ευρώπη

  Δελτίο Τύπου

  Η Opel βελτιώνει την οργανωτική δομή της: με ισχύ από 1ης Ιουλίου 2014, το νεοϊδρυθέν Opel Group αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των δραστηριοτήτων της General Motor στην Ευρώπη. Μέσω του νέου οργάνου, η εταιρία συγκεντρώνει τον έλεγχο της Opel/Vauxhall καθώς και των λοιπών δραστηριοτήτων της GM στην Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Με επικεφαλής τον Dr. Karl-Thomas Neumann, το διοικητικό συμβούλιο του Opel Group, το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με το μέχρι σήμερα διοικητικό συμβούλιο της Adam Opel AG, αναλαμβάνει το τιμόνι των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της GM. Ο νέος οργανισμός, που μοιάζει με την Adam Opel AG, θα έχει έδρα στο Rüsselsheim.

  Με τη νέα οργανωτική αλλαγή, το Opel Group αναλαμβάνει επίσης την οικονομική ευθύνη για όλες τις μάρκες της GM στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια, η Adam Opel AG θα δύναται να ενισχύσει και την οικονομική βάση της. Η λειτουργική δομή της Adam Opel AG παραμένει ανεπηρέαστη από αυτή την αναδιοργάνωση.

  Ο Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO του διοικητικού συμβουλίου του Opel Group GmbH δήλωσε: «Σήμερα είμαστε κάτι παραπάνω από Opel/Vauxhall. Με το Opel Group, ευθυγραμμίζουμε την οργανωτική και νομική δομή μας στην Ευρώπη με τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Εκσυγχρονίζουμε τις διαδικασίες μας λήψης αποφάσεων και αυξάνουμε την απόδοσή μας. Με δυο λόγια: αυτή η αναδιοργάνωση είναι ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου μας DRIVE! 2022 και ένα ακόμα δείγμα εμπιστοσύνης της μητρικής εταιρίας μας GM.» Μέχρι το 2022, η εταιρία στοχεύει να αποκτήσει μερίδιο αγοράς 8% στην Ευρώπη, να αυξήσει το περιθώριο κέρδους σε 5% και να βελτιώσει περαιτέρω την προϊοντική ποιότητα και την ικανοποίηση πελατών και εργαζομένων.

  Τα δικαιώματα συμμετοχής των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων είναι εγγυημένα συμβατικά στη νέα οργανωτική δομή. Ο Dr. Wolfgang Schäfer-Klug, Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Εργαζομένων σχολίασε: «Διασφαλίσαμε την περιφρούρηση του δικαιώματος συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων στον βαθμό που ίσχυε, παρά τις οργανωτικές αλλαγές.» Αναφορικά με την ίδρυση του Opel Group με περίπου 100 εργαζόμενους, ο Dr. Schäfer-Klug δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που η θέση της Opel ενισχύεται περαιτέρω. Από την πλευρά της Opel, η αναδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής δραστηριότητας προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και εργασίας.»

  Το νέο Opel Group αποδεικνύει πόσο σημαντική έχει γίνει η Opel για τη General Motors. Η ηγεσία της Opel έχει αναλάβει πολυάριθμες ευθύνες της GM στην Ευρώπη την τελευταία διετία. Μεταξύ αυτών είναι η πλήρης ευθύνη για την αναπτυσσόμενη Ρωσική αγορά και η προγραμματισμένη παραγωγή επιλεγμένων μοντέλων για τη Buick στις ΗΠΑ και για τη Holden σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία.

  Σχόλια

  Σχόλια