Η Brembo εξετάζει την αστοχία του Hamilton

Ο Lewis Hamilton στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Γερμανίας έπεσε θύμα της κακής του τύχης, καθώς η εμπρός δεξιά δισκόπλακα φρένων της Mercedes κατέρρευσε  με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει μετά από ένα δυνατό ατύχημα. Ο δίσκος φρένων της W05 έσπασε σε τρία κομμάτια. Στη συνέχεια η ομάδα άλλαξε φρένα και από Brembo που φορούσε, χρησιμοποίησε αυτά της Carbone Industrie. Ο Βρετανός μετά από έναν πολύ καλό αγώνα κατάφερε να ανέβει στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Hamilton έχει ταλαιπωρηθεί αρκετές φορές φέτος με τα φρένα του. Στον Καναδά, στην Αυστρία και στη Γερμανία.

Η Mercedes για να είναι σίγουρη ότι δε θα συμβεί κάτι αντίστοιχο και στον Nico Rosberg, πριν τον αγώνα άλλαξε και τα δικά του, από Brembo σε  Carbone Industrie.

Η ιταλική προμηθεύτρια φρένων, πιστεύει ότι μπορεί να ανακαλύψει την αιτία πίσω από την αστοχία του δίσκου της. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Brembo δηλώνει ότι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα διότι η αστοχία ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός.

Δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα διότι η αστοχία ήταν μεμονωμένο γεγονός. Θα ανακαλύψουμε την αιτία της κατάρρευσης. Το ίδιο υλικό με τις ίδιες προδιαγραφές έχει χρησιμοποιηθεί σε πιο απαιτητικές πίστες, όπως στον Καναδά και στο Μπαχρέιν. Κάθε δίσκος δοκιμάζεται ξεχωριστά στο εργοστάσιο, ξεπερνώντας τις πιέσεις που δέχεται στον αγώνα. Τα αίτια που μπορεί να προκάλεσαν την κατάρρευση είναι διάφορα, μπορεί να ευθύνεται ακόμη και κάποιος εξωτερικός παράγοντας.Μόλις έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα δεδομένα τηλεμετρίας θα είμαστε σε θέση να δώσουμε απαντήσεις.

Σχόλια

Σχόλια