Η ατυχία έχει και όρια

Ο Massa βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, αυτή τη φορά όμως, είχε μερίδιο ευθύνης

Το Γερμανικό Grand Prix μας επιφύλασσε μια συναρπαστική εκκίνηση με τους Felipe Massa και Kevin Magnussen να έχουν επαφή στην πρώτη στροφή. Ο Δανός είχε κάνει καλή εκκίνηση και είχε βρεθεί στην εσωτερική της στροφής. Όταν έφτασε η στιγμή να στρίψουν δεν υπήρχε αρκετός χώρος και για τους δύο με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να πέσει πάνω στην McLaren και να τουμπάρει. Αφού σύρθηκε μερικά μέτρα, η Williams γύρισε κανονικά.

Οι αγωνοδίκες αφού εξέτασαν το ατύχημα το χαρακτήρισαν ως αγωνιστικό συμβάν. Η απόφαση ήταν σωστή. Ο Magnussen δεν είχε που αλλού να πάει, ήταν στην εσωτερική πάνω στο κερμπ.

Ο Massa δήλωσε μετά το συμβάν:

Ήμουν μπροστά, έστριψα πριν από αυτόν. Αν κάποιος πρέπει να προσέχει είναι αυτός που ακολουθεί. Δεν έχω δει ακόμα το video του ατυχήματος αλλά συνήθως το μονοθέσιο που ακολουθεί πρέπει να φρενάρει. Σε αυτή τη στροφή δε γίνεται να είναι τρία μονοθέσια πλάι-πλάι. Έκοψα λίγο καθώς δεν μπορούσα να στρίψω δίπλα στον team-mate μου. Συνήθως τα ατυχήματα συμβαίνουν από κάποιον που έρχεται από το GP2. Ήταν τρομακτικό, αλλά είμαι καλά. Είμαι απογοητευμένος καθώς για μία ακόμα φορά κάποιος με βγάζει από τον αγώνα.

Ο Βραζιλιάνος έριξε το φταίξιμο στον Magnussen, αλλά όταν δει το video του ατυχήματος θα δει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Ο Magnussen ήταν δίπλα του και όχι πίσω του, και δεν είχε άλλο χώρο, ήταν πάνω στο κερμπ. Είχε κάνει καλύτερη εκκίνηση και είχε βρεθεί δίπλα του. Αν κάποιος έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, μάλλον αυτός θα έπρεπε να είναι ο Massa, ανοίγοντας λίγο τη γραμμή του στην πρώτη στροφή ώστε να χωρέσουν και οι δύο. Άτυχος θα λέγαμε ότι ήταν στο Silverstone όταν βρήκε μπροστά του τον Raikkonen, σε Καναδά και Γερμανία όμως έχει και αυτός μερίδιο.

Ο Magnussen μετά την επαφή συνέχισε αλλά η McLaren είχε ζημιά με αποτέλεσμα να τερματίσει 9ος. Ο Δανός δήλωσε μετά τον αγώνα:

Δεν είχα που αλλού να πάω, δεν μπορούσα να αποφύγω την επαφή. Δεν έχω δει το ριπλέι. Είναι λίγο δύσκολο να σχολιάσεις αν δε δεις το ατύχημα. Ζητάω συγγνώμη αλλά έκανα τα πάντα για να τον αποφύγω. Όμως, δεν υπήρχαν και πολλά να κάνω. Στην πραγματικότητα δεν προσπαθούσα να περάσω, αλλά να αποφύγω την επαφή. Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αν δεν είχαμε αυτή την επαφή. Όμως είμαι ικανοποιημένος με αυτούς τους βαθμούς. Ελπίζω στην Ουγγαρία να έχουμε έναν καλύτερο αγώνα.


Σχόλια

Σχόλια