Ο Hamilton φαίνεται πως θα εκκινήσει από το pitlane

Η Mercedes, μετά το ατύχημα του Lewis Hamilton στη στροφή Sachskurve, επέλεξε να αλλάξει προμηθευτή φρένων. Το Σάββατο το πρωί η ομάδα είχε βάλει νέους δίσκους φρένων της Brembo αλλά μετά το ατύχημα αποφάσισε να επιστρέψει στου δίσκους που είχε πριν, της γαλλικής Carbone Industrie.

Με αυτή την αλλαγή η Mercedes παραβιάζει τους κανονισμούς του parc ferme κι όπως φαίνεται ο Hamilton θα εκκινήσει τον αγώνα από το pitlane. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Toto Wolff, δήλωσε μετά τις κατατακτήριες ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με την FIA για το αν θα εκκινήσουν από το pitlane όπως ορίζουν οι κανονισμοί, ή θα υπάρξει εξαίρεση γιατί η αλλαγή στα φρένα γίνεται για λόγους ασφαλείας.

Ακόμα υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειάζεται αλλαγή στο κιβώτιο ταχυτήτων κι αυτό σημαίνει ότι αν ο Hamilton εκκινήσει από το grid, θα βρεθεί στην 20η θέση.

Ο Βρετανός αλλάζει συχνά δίσκους φρένων ανάλογα με το πως νοιώθει το μονοθέσιο στην πίστα. Οι επιλογές του είναι η ιταλική Brembo και η γαλλική Carbone Industrie.

Δήλωσε για την επιλογή του:

Επέλεξα αυτούς τους δίσκους διότι σε αυτές τις θερμοκρασίες φρενάρουν καλύτερα, κι αυτό σημαίνει ότι μπορώ να πιέσω.

Ο Wolff δήλωσε:

Η Brembo είχε κάποια προβλήματα στην αρχή της χρονιάς και βελτίωσε τους δίσκους της ώστε να γίνουν πιο ασφαλείς. Έχουν ξοδέψει πολλές ώρες έρευνας και εξέλιξης οπότε δεν υπήρχε κάποιο ρίσκο. Έχει να κάνει με το ποιος δίσκος ταιριάζει στο στιλ σου. Και οι δύο μας οδηγοί έχουν δοκιμάσει και τις δύο εταιρείες, αυτό γίνεται σχεδόν κάθε 3ήμερο.

Video με το ατύχημα του Hamilton

Σχόλια

Σχόλια